/
Perselectief

Proactief, ondernemend, snel, integer en betrouwbaar. Ook in de bouw en techniek.

Met deze kernwaarden als basis levert Perselectief maatwerk als het gaat om het bemiddelen in vaste en tijdelijke functies vanaf HBO-niveau.
Ons doel is om te zorgen dat zowel onze klanten als onze kandidaten kunnen excelleren. En dat kan alleen als functie en kandidaat perfect op elkaar aansluiten.

In deze markt met veel banen maar met steeds minder kandidaten. Kan Perselectief u helpen om toch de juiste persoon voor u te vinden.
We beschikken over een groot en uniek netwerk van professionals. U kunt bij ons te allen tijde deskundigheid, betrouwbaarheid en zorgvuldigheid verwachten.

Een vrijblijvende afspraak?

Graag helpen wij u bij het vinden en selecteren van de beste kandidaten voor uw vacatures in de bouw en techniek.

U kunt ons bellen of mailen voor een vrijblijvende afspraak: 088-7766544 of info@perselectief.nl.

Perselectief... Onze mensen maken het verschil
 
Bouwsector heeft overschot aan vacatures in 2017
In de bouw is het personeelstekort zo groot dat verschillende bedrijven op zoek gaan naar creatieve oplossingen. Dit werd vrijdag 21 juli 2017 gemeld door De Telegraaf. In de maand juni van 2017 is de werkloosheid in Nederland gedaald naar 4,9 procent van de totale beroepsbevolking. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De werkloosheid is sinds 2011 niet meer zo laag geweest en dat is natuurlijk goed nieuws voor de economie en de arbeidsmarkt. Er zit echter ook een keerzijde aan dit succes, het aantal beschikbare arbeidskrachten neemt af.
Vacatures in de bouwsector
Het valt op dat niet in elke sector even veel vraag is naar personeel. Met name in de bouw en de techniek staan veel vacatures open en is er nauwelijks beschikbaar personeel te vinden. In de financiƫle administratie is er wel vrij veel personeel beschikbaar maar zijn juist weer weinig vacatures te vinden. Het aanbod van personeel op de arbeidsmarkt blijkt niet aan te sluiten op de vraag vanuit bedrijven. Bouwend Nederland geeft in De Telegraaf aan dat er over de hele linie tekorten zijn aan geschikt bouwpersoneel. Er is een tekort aan bouwvakkers die uitvoerend werk verrichten zoals timmermannen, voegers, metselaar en tegelzetters. Ook is er een tekort aan elektromonteurs en installatiemonteurs. Het aantal vacatures in de bouwsector neemt toe. Dit blijkt niet alleen uit de vacatures van bouwbedrijven zelf maar ook uit het vacatureaanbod van uitzendbureaus die in de bouw actief zijn.
Herstel in de bouwsector

Gideon Verhoeven is hr-manager van bouwbedrijf Orly & Endevoets. Hij is van mening dat de oorzaak van een tekort aan bouwpersoneel ligt in het feit dat veel opleidingen voor de bouwsector zijn verdwenen tijdens de economische crisis. In de economische crisistijd hebben veel jongeren noodgedwongen voor een andere opleiding gekozen. Ze dachten dat de bouwsector de komende tijd niet meer zou herstellen van de schade van de crisis maar dat blijkt niet het geval. Het economische herstel is goed te merken in de bouw en veel bouwbedrijven hebben het drukker gekregen. De woningbouw draait in 2016 en 2017 bijvoorbeeld zeer goed. Alleen komen bedrijven nu in de problemen omdat er te weinig personeel is dat de werkzaamheden op de bouw kan uitvoeren.

Bron: P. Geertsema


Contact

Perselectief
Grift055, Waterloseweg 7a
7311 JG Apeldoorn
E: info@perselectief.nl  
T: 055 - 30 34 034

Nieuws
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.