/
Perselectief
Zakelijk koffie drinken met Perselectief
Wij geloven in persoonlijk contact en in het samen drinken van een kop koffie
Natuurlijk volgen ook wij de trends en de laatste mode, en wij proberen daarin vooruit te denken, maar de tijd gaat snel. Onze vakdeskundigheid en snelheid bij het vinden van de beste kandidaten voor uw openstaande vacature blijkt zeer waardevol. Met de juiste combinatie van advertising en search zoeken en vinden wij werknemers die voldoen aan uw wensen en eisen. De juiste persoon op de juiste plek: dat is onze uitdaging.

Uiteraard zijn wij bij Perselectief u graag van dienst bij het vinden van de beste kandidaat voor de vacatures in uw bedrijf. Wij hebben veel ervaring en beschikken over een groot en uniek netwerk van interessante, veelal latente kandidaten. Onze aanpak werkt!
U kunt ons bellen of mailen voor een vrijblijvende afspraak: 088-7766544 of info@perselectief.nl  of neemt u direct contact op met één van onze consultants.
Perselectief... wij creëren groei
 
De Arbeidsmarkt in 2019: 7 trends en ontwikkelingen die recruitment gaan veranderen
Het jaar 2018 loopt op zijn einde en dit biedt ons ons de ideale gelegenheid om al voorbij de feestdagen naar 2019 te kijken. Wat zullen de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in 2019 zijn? En waar moet je als recruiter op voorbereid zijn?

 

#1 Niche recruiters
Talent wordt steeds schaarser, maar ook ongewone beroepen zijn in een opmars. Dit heeft te maken met automatisering en de opkomst van nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een Dronepiloot, Cyber Security Specialist of een Blockchain Developer. Had je hier 5 jaar geleden van gehoord? Grote kans van niet! Het overgrote deel van Nederland heeft hier waarschijnlijk geen kaas van gegeten en dit maakt het voor de niche recruiter de ultieme uitdaging in de toekomst.
#2 Chatbots
Chatbots gaan langzaam en steeds meer onze recruitmentwereld veroveren! Geen paniek, dit gaat juist heel veel voordelen opleveren. Chatbots op je website zijn 24/7 bereikbaar om hulp te bieden. Ze kunnen een rondklikkende bezoeker helpen om met gerichte vragen een passende vacature voor te schotelen, wat een enorme verbetering in de customer experience kan betekenen. Chatbots nemen vervelende administratieve klusjes uit handen van de recruiter zodat er tijd over blijft voor wat er echt toe doet: persoonlijk contact.
#3 Social Recruiting
De millenials gaan de eerste stapjes richting de arbeidsmarkt zetten. Een generatie die is opgegroeid met alle gemakken van het internet en waarbij het sociale leven voornamelijk online afspeelt. Cliché: als bedrijf moet je aanwezig zijn op de plaatsen waar je doelgroep zich bevindt. Een recruiter die de hele dag op zijn telefoon zit is niet vreemd meer. Grote kans dat deze aan het appen, DM’en of via Messenger met een kandidaat in gesprek is! Vergeet hierbij ook video niet. Een videogesprek is helemaal niet gek meer tegenwoordig, sterker nog, millenials doen niet anders!
#4 Maximale candidate experience
Door de krappe arbeidsmarkt zullen sollicitanten de macht krijgen dat ze nog kritischer kunnen worden naar je organisatie. Reageer je niet binnen een bepaalde periode of zit ergens anders een kink in de kabel? Dat is dan jammer, voor jou een hoop andere vacatures. De verstrengeling van recruitment en marketing is al even aan de gang, maar zal nog belangrijker worden. Alle toeters en bellen moeten uit de kast worden getrokken voor een perfecte hire!
#5 Source of hire
Big data mag als trend uiteraard niet ontbreken. Nu is big data niet zozeer een trend te noemen, maar we zien bij OTYS steeds meer een tendens in de manier waarop data wordt gebruikt: steeds belangrijker wordt het om te weten wáár kandidaten precies vandaan komen (de source of hire). Met de schaarste op de markt is dit belangrijker dan ooit; je wilt namelijk niet dat je kostbare recruitmentbudget in een bodemloze put wordt gegooid!
#6 Gepersonaliseerde vacatures
We blijven nog even bij data. Het is al lange tijd mogelijk om advertenties te tonen aan de hand van het online gedrag van internetgebruikers. Dit zal langzaam maar zeker overslaan naar vacatures. Het doel hiervan is om mensen te bereiken die niet actief op zoek zijn naar een baan. Zoekt een bedrijf een JavaScript-specialist? Dan wordt er gekeken welke mensen hier informatie over zoeken en waar zij zich bevinden, zodat vacatures gericht getoond worden
#7 Loonsverhogingen in stroomversnelling

Ook op het gebied van lonen denken we dat er een trend gaat ontstaan. De positieve economische omstandigheden in combinatie met de kandidaat-gedreven markt zullen ervoor zorgen dat de loonsverhogingen in een stroomversnelling komen. Werknemers hebben meer keuze en door het enorme aanbod van vacatures wordt het makkelijker om van baan te switchen. Werkgevers zullen hierdoor over de balk moeten komen en meer moeten investeren in hun werknemers voordat deze wordt verleid door de concurrent!

Bron: Otys


Contact

Perselectief
Grift055, Waterloseweg 7a
7311 JG Apeldoorn
E: info@perselectief.nl  
T: 055 - 30 34 034

Nieuws
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.