/
Perselectief
Maarten van de Sande, PerselectiefMaarten van de Sande, Managing Consultant bij Perselectief Werving en Selectie, geeft zijn kijk op search en headhunting anno 2019.

Maarten: ‘Ik heb, als consultant werving en selectie, in de afgelopen 15 jaar duidelijke veranderingen gezien in de manier waarop we kandidaten genereren voor vacatures. Kandidaten reageren steeds minder op offline en online vacatures, en steeds minder kandidaten zetten hun CV online in een database. Het is tegenwoordig meer een kwestie van goede search- en headhunting skills en een goede en actuele database. Deze ontwikkeling zal komende jaren zeker doorgaan. Daarom ontwikkelen en verbeteren wij deze werkwijze, om onze klanten optimaal te kunnen blijven bedienen”.
 
Hoe vinden wij kandidaten voor uw vacature
Bij Perselectief zoeken en vinden wij al jarenlang de beste kandidaten voor uw vacatures. Maar de manier waarop we ons werk uitvoeren is in die jaren wel behoorlijk veranderd. 25 jaar geleden plaatsten we een personeelsadvertentie in een krant. Ook 15 jaar geleden was ons proces om kandidaten te genereren nog redelijk eenvoudig.

Wij vonden onze kandidaten door:
1. de vacature te plaatsen op relevante jobboards en op de Perselectief website
2. filesearches te doen in externe databases

Kandidaten reageerden daar goed op en werden opgenomen in onze procedures. We deden vervolgens een goede voorselectie en de beste kandidaat werd aangenomen. Maar tegenwoordig werkt dit niet meer zo. Slechts in enkele gevallen vinden we onze kandidaten via een advertentie of via databasesearch. En dus we doen het nu anders.

Ons uitgangspunt is een goede, actuele, eigen database met veelal latente kandidaten. Mensen die we in het verleden hebben leren kennen en die we mogen bellen voor “hun ideale baan”. Die database hebben we zorgvuldig opgebouwd in de afgelopen jaren. Hij wordt dagelijks aangevuld met nieuwe kandidaat profielen van kandidaten die we meestal via search en headhunting op het spoor zijn gekomen.

Search en headhunting zijn voor ons doorgaans de enige manier om aan goede kandidaten te komen in de huidige overspannen arbeidsmarkt. Voor de meeste bedrijven onbegonnen werk. Deze werkwijze kost namelijk veel tijd en moeite, temeer omdat het een zorgvuldig proces dient te zijn. Alleen maar iemand ‘wegtrekken’ bij zijn of haar huidige werkgever is niet de manier.

15 jaar geleden werd headhunting toegepast door chique headhuntersbureaus, voor hoge functies, en tegen enorme honoraria. Maar door inzet van moderne tools is deze werkwijze niet langer voorbehouden aan dure bureaus. Onze consultants en recruiters zijn in de afgelopen jaren ook echte headhunters geworden. Maar dan tegen een redelijk tarief. Daarin zijn we in al die jaren niet veranderd!
Een vrijblijvende afspraak?
Graag helpen wij u bij het vinden van de juiste kandidaten voor uw vacatures. U kunt ons bellen of mailen voor meer informatie: 088-7766544 of info@perselectief.nl of u kunt rechtstreeks contact opnemen met onze consultants.
Perselectief... wij creëren groei

Contact

Perselectief
Grift055, Waterloseweg 7a
7311 JG Apeldoorn
E: info@perselectief.nl  
T: 055 - 30 34 034

Nieuws
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.