/
Perselectief
Maarten van de Sande Finance en Interim
Maarten van de Sande, senior consultant bij Perselectief Werving en Selectie, zijn kijk op solliciteren in 2018
Maarten: ‘Ik heb in de 14 jaar als consultant werving en selectie duidelijke veranderingen gezien in solliciteren en in de ontwikkelingen daarin voor kandidaten. Solliciteren gebeurt alleen nog digitaal. Dat gaat sneller, maar is het ook sneller? Ik denk dat een sollicitatie net zo veel tijd kost als jaren geleden, maar je doet het nu anders’.
Onderscheiden
Jezelf onderscheiden is wel het keyword bij solliciteren in 2018. Zorg dat je opvalt, maar blijf eerlijk in je CV, je motivatie en naar jezelf. Ik scan CV's in een eerste selectie en als je CV niet aansluit met wat ik zoek, neem ik geen tijd  meer voor je motivatie. Dus je CV moet mij triggeren.
Een vrijblijvende afspraak?
Graag helpen wij bij het vinden van de juiste match tussen kandidaat en bedrijf. U kunt ons bellen of mailen voor meer informatie: 088-7766544 of info@perselectief.nl of u kunt rechtstreeks contact opnemen met  onze consultants.
Perselectief... wij creëren groei
 
Solliciteren in 2018
Als je de volgende punten volgt bij het solliciteren, kost het misschien wel wat meer tijd, maar is de kans op succes ook (veel) groter:

 

1. Maak voor elke sollicitatie een uniek CV
Zorg dat je CV is gericht op de functie waarop je solliciteert. Je CV is jouw verkoop-document. Benoem relevante zaken voor de functie, onbelangrijke informatie mag je weg laten, tenzij er hiaten ontstaan. Oude werkervaring is niet meer relevant.
2. Schrijf altijd een korte en krachtige motivatie
Zorg dat je de aandacht van de recruiter direct pakt in enkele zinnen, geen lang verhaal, wel de aanknopingspunten duidelijk weergeven. Maar bedenk dat de motivatie(brief) vaak niet eens wordt gelezen als het CV onvoldoende aansluiting geeft met het gewenste profiel!!
3. Neem je profiel en foto op in je CV
Recruiters willen graag snel een compleet beeld krijgen van de persoon achter het CV. Dus begin je CV met een foto, waardoor de recruiter een persoonlijke connectie met je kan leggen, en met een kort persoonlijk profiel. Verzand hierbij niet in algemeenheden. Geef zaken aan waarin jij anders bent dan andere sollicitanten en kom met concrete zaken. Onderscheid jezelf.
4. Gebruik je CV als factsheet
Je CV is een factsheet, een bondig overzicht van de relevante zaken met het doel om die informatie weer te geven die voor het verdere verloop relevant kan zijn. CV’s gaan weer meer op inhoud, de gekleurde kunstwerken en infographics zijn passé. Goed indelen en in duidelijke blokken.
5. Gebruik LinkedIn
Zorg dat je CV in lijn is met je LinkedIn-profiel en zet de link in je CV. Je LinkedIn profiel laat je totale loopbaan zien, en niet, zoals in je uniek CV, beperkt tot de voor de functie relevante zaken. Recruiters checken altijd je LinkedIn-profiel en je activiteiten
6. Wees efficiënt
Neem telefonisch contact op met de recruiter voordat je je sollicitatie verstuurt. Het doel hiervan is om jezelf bekend te maken (en daarmee de recruiter nieuwsgierig te maken), om te toetsen of je echt in het profiel past, en om enkele vragen te stellen over de vacature. Met deze informatie kun je je CV en je motivatiebrief beter maken.
7. Pro-activiteit loont
Ook tijdens de procedure mag je gerust bellen met de recruiter, bijvoorbeeld als het allemaal wat langer duurt. Dit toont betrokkenheid en interesse. En als je het echt niet eens bent met een afwijzing is het niet erg om daarover contact op te nemen. Misschien kun je leren voor een volgende keer of misschien heeft de recruiter toch wat over het hoofd gezien.

Contact

Perselectief
Grift055, Waterloseweg 7a
7311 JG Apeldoorn
E: info@perselectief.nl  
T: 055 - 30 34 034

Nieuws
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.