/
Perselectief
Waarom stel je vragen?

Je brief is heel belangrijk om voor een sollicitatie gesprek uitgenodigd te worden, maar zit je aan tafel dan moet je wel laten zien dat jij degene bent die ze nodig hebben.
Stel de juiste vragen!

Wij kunnen helpen...
Als je bij ons solliciteert op een vacature, stel die vragen dan ook, doe er je voordeel mee.

Zie je een aansprekende vacature bij Perselectief, dan zien wij je reactie graag tegemoet.

Je kunt ons bellen of mailen: 088-7766544 of info@perselectief.nl of neem direct contact op met één van onze consultants.

Perselectief... Voor de menselijke kant van de zaak
 
Welke vragen stel jíj tijdens je sollicitatiegesprek?
Solliciteren is wikken en wegen, de goede woorden, de goede sfeer, het urenlang finetunen van je motivatie en je CV, en dan “verzenden”. Je sollicitatie is een feit. Afwachten hoe er gereageerd wordt. Je mag op gesprek!!
Een goede voorbereiding is de basis voor je gesprek. Maar ben je ook voorbereid om zélf vragen te stellen? Het is jouw kans om ook voor jezelf duidelijk te krijgen dat je die bepaalde functie bij dat specifieke bedrijf wel wil én dat je dan ook kunt onderscheiden van de andere kandidaten.
Welke 5 vragen moet je stellen?
  1. `Hoe ziet een normale werkdag eruit en wie worden mijn collega’s?’- Op deze manier geef je niet alleen aan dat je geïnteresseerd bent in het werk dat je zult doen, maar ook in de sfeer die eromheen hangt. Je betrekt namelijk de omgeving erbij. Mensen onderschatten soms ook de persoonlijke klik die doorslaggevend is voor een goede samenwerking. Jij laat hiermee zien dat je dit (ook) belangrijk vindt.
  2. ‘Welke uitdagingen en eventuele problemen voorziet U in deze functie?’ of `Hoe is de functie vervuld door mijn voorgangers?’ – Door dit soort vragen te stellen kom je erachter wat hun verwachting is ten opzichte van jou en waar je sterk moet zijn.
  3. ‘Wat heeft voor mij de meeste prioriteit de komende 3 maanden?’ - Met het antwoord op die vraag weet je waar je focus komt te liggen in die nieuwe baan. Je weet ook hoe je een goede indruk kunt maken in de eerste dagen. 
  4. ‘Wat is jullie toekomstvisie?’ – Een ‘heldere visie’ is van levensbelang voor het voortbestaan van het bedrijf. Zij hebben wel degelijk ideeën of ze willen groeien of het huidige team waarmee ze werken willen versterken. 
  5.  ‘Heeft u twijfels over mijn geschiktheid?’ - Dit betekent wel dat je jezelf openstelt, bovendien is dit een reële vraag. Want de persoon die voor je zit heeft naar aanleiding van je CV, motivatie en dit gesprek misschien wel nog wat twijfels. Komt er vervolgens een ‘hard’ antwoord, voel je dan niet persoonlijk aangevallen maar verdedig jezelf op een respectvolle, gefundeerde manier. Je hebt in ieder geval op voorhand al de kans gehad om eventuele twijfels weg te nemen en om jezelf te verkopen.

Contact

Perselectief
Grift055, Waterloseweg 7a
7311 JG Apeldoorn
E: info@perselectief.nl  
T: 055 - 30 34 034

Nieuws
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.